снимка pexels.comОт днес до 31 март в Бургас ще важат допълнителни

...
снимка pexels.comОт днес до 31 март в Бургас ще важат допълнителни
Коментари Харесай

Бургас реши: Задължително маски на открито и вечерен час за подрастващите

снимка pexels.com

От през днешния ден до 31 март в Бургас ще важат спомагателни противоепидемични ограничения поради високата заболеваемост в града. Според заповедта на РЗИ маските навън стават наложителни без изключения. Освен това се вкарва вечерен час за всички под 18 години. Вечерният час е от 20 часа, съобщи .

Преустановяват се всички групови и самостоятелни спортни мероприятия, може да се посещават единствено пазари за хранителни артикули, само че не и различен вид борси. Забранява се провеждането на изложби, фестивали, събори.

Не се позволяват на публични места за времето от 20 часа до 06 часа лица под 18-годишна възраст без придружител (родител или директен настойник).

Министерство на вътрешните работи ще прави непрекъснати инспекции за недопускане на скупчване на магазините и спазването на отдалеченост.

Спира се и плановият банкет в лечебните заведения.

Припомняме, че Бургас е рекордьор по брой заболели - 924:100 000 за последните 14 дни. Днес картинката бе още по-тежка, тъй като единствено за 24 часа имаме близо 500 новозаразени с коронавирус. Болниците са цялостни от седмица, а от понеделник незабавно се разкриха спомагателни кревати, само че все още огромна част от тях също са заети.

В Бургас през днешния ден министърът на опазването на здравето проф.д-р Костадин Ангелов, който ще даде спомагателни детайлности за моментната пандемична обстановка. Следете Флагман.бг - ще предаваме онлайн.

Вижте заповедта на шефа на РЗИ Бургас доктор Георги Паздеров:

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР